Fris, romig & 100% plantaardig: Vegan tzatziki
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Aantal personen: 4 (als dip of bijgerecht) of 360 ml
Zin in een frisse dip die overal bij past? Deze vegan tzatziki is romig, knoflookachtig en heerlijk verkoelend – perfect bij falafel, gegrilde groente of gewoon als spread op een pitabroodje. En het beste? Je hebt maar 6 simpele ingrediënten nodig én het is binnen no time klaar.
Times
Description
Image
Ingrediënten
Bereidingswijze
Notes
Nutrition
View Print Layout
Print Recept
Close Print
Pin Recipe
Voorbereidingstijd: 10 minuten Totale tijd: 10 minuten
Aantal personen: 4 (als dip of bijgerecht) of 360 ml
Fris, romig en 100% plantaardig – deze vegan tzatziki is de perfecte kruidige dip voor bij gegrilde groentjes, pita of gewoon als frisse saus.
Ingrediënten 1/2 komkommer, grof geraspt 240 ml ongezoete, ongearomatiseerde kokosyoghurt, of een andere plantaardige yoghurt 1 teentje knoflook, fijngehakt of geperst 1 el verse fijngehakte dille, of 1 tl gedroogde dille 1 el citroensap, vers 1/4 tl zeezout, of naar smaak Optioneel
1 scheutje olijfolie, voor eroverheen
Bereiding 1) Rasp de komkommer grof en knijp het overtollige vocht eruit met een schone theedoek of keukenpapier.
2) Meng in een kom de uitgelekte komkommer met de plantaardige yoghurt, knoflook, dille, citroensap en zout.
3) Roer goed door tot alles goed gemengd is. Proef en voeg eventueel extra citroensap, zout of knoflook toe naar smaak.
4) Laat het liefst even opstijven in de koelkast (minimaal 30 minuten) voor de beste smaak.
5) Serveer gekoeld, eventueel met een scheutje olijfolie erover.