Fris, romig & 100% plantaardig: Vegan tzatziki

Emilie

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd:

Aantal personen: 4 (als dip of bijgerecht) of 360 ml

Vegan Tzatziki

Zin in een frisse dip die overal bij past? Deze vegan tzatziki is romig, knoflookachtig en heerlijk verkoelend – perfect bij falafel, gegrilde groente of gewoon als spread op een pitabroodje. En het beste? Je hebt maar 6 simpele ingrediënten nodig én het is binnen no time klaar.

View Print Layout
  • Voorbereidingstijd: 10 minuten
  • Totale tijd: 10 minuten
  • Aantal personen: 4 (als dip of bijgerecht) of 360 ml

Fris, romig en 100% plantaardig – deze vegan tzatziki is de perfecte kruidige dip voor bij gegrilde groentjes, pita of gewoon als frisse saus.

Ingrediënten

  • 1/2 komkommer, grof geraspt
  • 240 ml ongezoete, ongearomatiseerde kokosyoghurt, of een andere plantaardige yoghurt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt of geperst
  • 1 el verse fijngehakte dille, of 1 tl gedroogde dille
  • 1 el citroensap, vers
  • 1/4 tl zeezout, of naar smaak

Optioneel

  • 1 scheutje olijfolie, voor eroverheen

Bereiding

  • 1)

    Rasp de komkommer grof en knijp het overtollige vocht eruit met een schone theedoek of keukenpapier.

  • 2)

    Meng in een kom de uitgelekte komkommer met de plantaardige yoghurt, knoflook, dille, citroensap en zout.

  • 3)

    Roer goed door tot alles goed gemengd is. Proef en voeg eventueel extra citroensap, zout of knoflook toe naar smaak.

  • 4)

    Laat het liefst even opstijven in de koelkast (minimaal 30 minuten) voor de beste smaak.

  • 5)

    Serveer gekoeld, eventueel met een scheutje olijfolie erover.

Je reactie

Vorige Recept Volgende Recept