Frisse koriandersaus – De alleskunner op je bord

Emilie

Voorbereidingstijd: 5 minuten

Kooktijd:

Aantal personen: 10 porties

Op zoek naar een saus die letterlijk overal bij past? Deze frisse koriandersaus is een smaakbom die elk gerecht naar een hoger niveau tilt. Perfect bij gegrilde groenten, kip, vis, wraps of als dip bij een borrelplank. Hij is romig, kruidig en zó makkelijk te maken dat je ‘m waarschijnlijk wekelijks op tafel zet.

Een paar simpele ingrediënten, een blender, en je hebt binnen 5 minuten je nieuwe favoriete saus.

View Print Layout
  • Voorbereidingstijd: 5 minuten
  • Totale tijd: 5 minuten
  • Aantal personen: 10 porties

Deze frisse, pittige koriandersaus is klaar in 5 minuten en geeft elk gerecht een kruidige boost – heerlijk bij wraps, gegrilde groenten of curry.

Ingrediënten

  • 1 bosui
  • 30 g verse koriander
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el limoensap
  • 1 mespuntje zeezout
  • 3 el olijfolie, extra vierge
  • 1/2 tl chili melange
  • 4 el water

Bereiding

  • 1)

    Snijd de bosui in ringen en de koriander grof (gebruik de takjes ook).

  • 2)

    Pel de tenen en knoflook en snijd de knoflook grof.

  • 3)

    Doe alle ingredienten in de keukenmachine en meng (het kan met een staafmixer of een vijzel, het maakt niet zo uit als de saus wat grover is).

Je reactie

Vorige Recept Volgende Recept